Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Caz, parka taşındı

Şehirden harika caz haberleri geliyor... Bu güzelliği İstanbullulara yaşatan, şehri hak ettiği etkinliklerle buluşturan SABAH'ın basın sponsoru olduğu 24'üncü İstanbul Caz Festivali ekibi büyük bir alkışı hak ediyor. Bu yıl festivalde; cazseverler, büyüleyici mekanlarda caz performanslarına tanık olacak. Vodafone Türkiye'nin gençlik markası FreeZone'un bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Parklarda Caz etkinliği, oradaki arkadaşlarımın dinlettiği müziklerle, uzaktan da olsa bana huzur verdi. Caz müziğinin keyfini şehrin parklarına taşımayı hedefleyen etkinlik kapsamında; Gagarin Jazz Band, Deniz Özçelik Quintet, İstemeden OIdu!, İpek Göztepe Quintet ve Bidar Kalender sahneye çıktı. Parklarda Caz, genç grupların yanı sıra İspanyol ekip Mastretta'yı da ağırladı. Şehirden caz hiç eksik olmasın...

LAZCA CAZ NEDİR?
Caz ve laz birleşince nasıl bir müzik ortaya çıkıyor hiç düşündünüz mü? Boşuna düşünmeyin çünkü işin içinden çıkamayabilirsiniz! Ben de çözümü gidip bu müziği dinlemekte buldum. Kartal'daki Beyrut Performance'da dinleyiciyle buluşan Erdem Akın, müziğine kısaca 'Lazca caz' diyor. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin, Küşüve köyünden müziğini yapmaya devam ediyor, konserler için de başka şehirlere gidip geliyor. Akın, 2013 yılında 'Sevdaluk' dizisinde birçok oyuncuya şive koçluğu yapmış. Erdem Akın'ın caz ve lazın harmanlandığı muhteşem müziğini mutlaka ondan dinleyin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA